Robi_Svard

Datum
FREDAG 21 OCT

Tid
TBA

Scen
Medelhavsmuseet

Pris
TBA

Flamencoliv med Eva Möller och Robi Svärd

Datum
FREDAG 21 OCT

Tid
TBA

Scen
MEDELHAVSMUSEET

Pris
TBA

Flamencon i Sverige har sina anor från 1960-talet då både spanska gästkompanier och inhemska artister började sprida konstformen på allvar. Levande legenden, gitarristen Eva Möller berättar i samtal med FlamencoFredags konstnärliga ledare Pia “del Norte” Pohjakallio om hur det var då, sen och självklart blickar vi även framåt!

Efter samtalet får vi njuta av solokonsert med självaste Robert “Robi” Svärd. Robi bjuder på en solo gitarrkonsert i ett mindre och intimt format på Medelhavsmuseet. Det blir repertoar från hans tre album i en lite mer naken tappning där hans kännetecknande melodiska och rytmiska spel får extra mycket plats. Hans gitarr kommer endast att ackompanjeras av palmas (handklapp) i några av styckena.

Palmeros: Ann Sehlstedt och Fredrik Gille


Mattias Franzéns (STIM:s Promotionsnämnd) motivering då Robi tilldelades priset som STIM Årets Kompositör 2019:

”En erkänt skicklig instrumentalist men också en stilsäker och virtuos kompositör med lika stor respekt för traditionen som han är en finurlig förnyare. Hans imponerande fingerfärdighet och känsla lägger grund för ett behagligt flyt i de komplexa kompositionerna. Han har fått genrens giganter att tappa hakan- att som svensk komma från ingenstans och slå igenom i det erkänt kräsna och kvalitétsmedvetna flamenco- Spanien är en närmast osannolik bedrift”.


Ett samarbete med FlamencoFredag och Medelhavsmuseet. Med stöd av Stockholms stad och KulturRådet.