Flamenco All-Stars

Flamenco All-Stars
Foto: Dragan Popovic

Flamenco All-Stars är ett flamencokollektiv bestående av artister som medverkar på FlamencoFredag, lite som ett storband av flamencosuperhjältar! Samtliga uppsättningar bjuder på nyanserad, stark och medryckande flamenco, i traditionell tappning. Nervkittlande stunder av improvisation möter genomarbetade kompositioner, artister rycks med och drar med sig publiken in i flamencons magiska värld!

Flamenco All-Stars kan bokas för att förgylla ert event med flamenco men oftast turnerar dessa handplockade flamencoprogram på olika musik- och dansscener runt om i landet. Hittills har Flamenco All-Stars synts på bl.a. Dansens Hus, Musikaliska och Skansen i Stockholm såväl som hos konsertföreningar och konserthus såsom till exempel Västerås Konserthus.

För att rama in föreställningen har vi ofta med oss vår presentatör Roberto Gonzalez som introducerar artisterna och berättar om flamenco.

Foto: Amanda Lindgren

Flamenco All-Stars ger även stora konserter med tematiska program.

Först ut var Flamenco All-Stars: Från Orienten till Andalusien som samlade 12 artister på scen i en musikalisk resa utan dess like med vår kära presentatör Roberto som ledsagare. Vi fyllde Sveriges äldsta konserthus, Musikaliska, till bredden med både publik och kärlek!

Den 30:e november 2019 återvände vi till Musikaliska med Öga mot Öga: Flamenco och Kathak i duell, samspel och poesi. Här möttes en internationell ensemble med musiker från Indien, Spanien och Norden i en undersökande, rytmisk föreställning.

Vill du veta mer? Kontakta oss på hej@flamencofredag.se