Flamencomatiné

Flamenco
matiné

Flamencomatine

Flamencomatinéer är skolföreställningar vi gör med artister som medverkar på de populära flamencokvällarna på Pygméteatern (FlamencoFredag). En spännande upplevelse för till exempel spanskstuderande elever eller som del av musikundervisningen. Matinéernas längd är anpassade efter lektionens längd och passar från mellanstadiet upp till gymnasiet. 

På scen finns alltid minst en flamencodansare, en flamencogitarrist och en flamencosångare. Eleverna får utöver en konsert även en introduktion till flamenco som konstform samt prova på flamencorytmik under ledning av artisterna. Spanskstuderande elever kan få sångverserna skickade till sig i för väg så att de kan bli underlag i undervisningen. Flamencoverser, som kallas letras, består av en blandning av folklig poesi, historier och texter från världskända poeter så som Garcia Lorca, Machado m.fl.

Skolföreställningar kan ske på vår hemmascen Pygméteatern eller på plats i skolan. Vår hemmascen rymmer 3-4 skolklasser och vi ser gärna att matinéerna är fullt bokade av samma skola. Har du önskemål kring upplägg eller har specialbehov är du välkommen att höra av dig, så hittar vi en bra lösning tillsammans. Vi talar spanska, svenska, engelska och finska. 

Inom Stockholms Stad är vi anslutna till KULAN-premien. Vi har även gett längre workshops i flamencorytmik, sång och dans genom Skapande Skola.

MER INFO: Kontakta Pia Pohjakallio på skola@flamencofredag.se eller ring 070-753 2939.