Flamenco i skolan

Flamenco
i skolan

VadQueWhat

En fest? En flamencohändelse? En utomhusflamencohändelse! VadQueWhat är en dans- och ljudhändelse utomhus som passar mycket väl på skolgården eller parkleken.

Eleverna bjuds in till att skapa tillsammans med artisterna i flamencons uppmuntrande gemenskapsanda. Under flamencohändelsen är eleverna aktivt medverkande i såväl ljud och rörelse!

Bakom projektet är Pia del Norte Pohjakallio, Tanja Tuurala och Tina Wezelius Grebacken, tre decennier av flamencodansare baserade i Sverige som har levt sina liv i flamencons och dansens tjänst. Alla tre har lång erfarenhet av pedagogiskt arbete. Hör av dig till oss för att planera upplägget för just er skola, parklek eller händelseplats!

VadQueWhat är ett samarbete mellan TuuralaDans och FlamencoFredag.

Flamencomatiné

Skolföreställningar med artister som medverkar på de populära flamencokvällarna på Pygméteatern (FlamencoFredag). En spännande upplevelse för till exempel spanskstuderande elever, som del av musikundervisningen eller Skapande skola-projekt. Matinéernas längd är anpassade efter lektionens längd och passar hela grundskolan!

På scen finns alltid minst en flamencodansare, en flamencogitarrist och en flamencosångare. Eleverna får utöver en konsert även en introduktion till flamenco som konstform samt prova på flamencorytmik under ledning av artisterna.

Skapande skola-projekten planerar vi alltid i samråd med skolans lärare. Utöver föreställningsupplevelsen kan vi exempelvis arbeta med flamencons sångverser när eleverna skriver exempelvis egna verser på spanska efter överenskomna versmått som sedan framförs på konserten!

Vi talar spanska, svenska, engelska och finska. Inom Stockholms Stad är vi anslutna till KULAN-premien och finns även i Region Stockholms kulturkatalog.

MER INFO: Kontakta Pia Pohjakallio på skola@flamencofredag.se eller ring 070-753 2939.