Datum
24 FEBRUARI

Tid
18:00

Scen
PYGMÉTEATERN

Pris
250 SEK / 200 SEK

Mitja Obed - Entropy

DR200237

Datum
24 FEBRUARI

Tid
18:00

Scen
PYGMÉTEATERN

Pris
250  SEK / 200 SEK

Entropy är en experimentell flamencodans-performance med flamencodansaren Mitja Obed. Tillsammans med musikern Fernando Leria Jimenez, har han skapat en dialog mellan dansaren och den elektroniska ljudenheten. Flamencodansarens kropp blir till en berättare, en mun i sin egen rätt utanför flamencons traditionella former. Med förvandlingen av ljudet av dansarens fötter blir utrymmet på scen en pöl av tankar som tjocknar under föreställningens gång. Tillsammans med den subtila kontrabasen skapar de en atmosfär där huvudpersonen förvandlas från en godartad ”en-i-publiken” till en tyrann, ständigt i flödet av en underjordisk DJ-sammankomst.

Projektet utforskar förlängningen av dansarens rörelse ut i omgivningen. Varje rörelse blir en manipulation av rummets koordinater. Medan en dansare normalt inte kan tala är hans kropp nu en levande diktafon.

Mitja och Fernando kommer i andra sett att samspela med Flamencofredags husband!

Dans: Mitja Obed

Musik: Fernando Leria Jimenez

Kostym: Kiss the future (Tanja Padjan)

FlamencoFredags husband: Emil Pernblad (gitarr), Marianne Holmboe (sång), Pia Del Norte (dans)

Efter paus bjuds det på ett traditionell flamenco med husbandet och de inbjudna artisterna! Husbandet denna kväll består av Emil Pernblad (gitarr), Marianne Holmboe (sång), Pia Del Norte (dans)