Entre Dos / Foto: Laurry Ramirez

Datum
ONSDAG 19 OCT

Tid
19:00

Scen
AliasTEATERN

Pris
250 kr
230 kr (rabatterat pris)

Entre Dos

Datum
ONSDAG 19 OCT

Tid
19:00

Scen
AliasTEATERN

Pris
250 kr
230 kr (rabatterat pris)

Kärlek kan å ena sidan vara glimrande och ljuv, sprudlande och nyfiken men den kan även dra åt motsatta hållet där den kan besitta ett mörkt slukhål av bitterhet, kontroll, otyglad svartsjuka och desperation. Där finns även den innerliga, djupa kärleken som också handlar om vår förmåga att förlåta, att växa sig starka tillsammans genom motgångar och att våga gå vidare, ha tillförsikt och att kunna acceptera varandra.

För vad kan väl ändå uppsluka en människas hela existens lika mycket som kärleken, då den med full kraft skoningslöst drabbar hela vårt väsen, våra sinnen och upptar alla våra tankar? Och vad mer kan om möjligt leda oss in i de mest drastiska, galna, djärva, desperata och smärtsamma handlingar som de som görs i kärlekens namn? Vi sveps in, sveps med, älskar, längtar, åtrår, vi blir besatta, hatar, vi kan bli missunnsamma, men vi kan också hitta den innerliga tryggheten och långvariga äkta kärlek som dessa eventuella prövningar kan leda oss till.

I föreställningen Entre Dos (Mellan Två), är det som namnet antyder, bara två medverkande på scenen för att utforska vad som händer i mötet mellan dans och gitarr, ett intimt och avskalat flamencoformat där även inspelade reciterade texter får ta plats i form av översatta flamencoverser, dikter och specialskrivet material där spoken word möter flamencodans. Genom skickligt hantverk och artisteri presenteras en avskalad och drabbande tolkning av denna mänskliga urkraft som kan utspela sig mellan två- Entre Dos!

Flamencodansaren och koreografen Ann Sehlstedt tillsammans med gitarristen och kompositören Robert Svärd har under många år arbetat tillsammans och är även ett par privat. De har under de senaste åren framför allt arbetat med musiker från Spanien och Svärds musik har rönt stora framgångar även internationellt.

Föreställningens längd: ca 55 min
Koreografi och dans: Ann Sehlstedt
Komposition och gitarr: Robert Svärd
Kostym: Alicia Harris och Ann Sehlstedt
Dikt: Antonio Corpas reciterad av Roberto Gonzales
Flamencovers solea: Översatt och reciterad av Eva Norée
Spoken word: Skriven och framförd av Nils Jansson “Henry Bowers”
Martinete: Antonio Gomez, El Turry

Entre Dos skapades med stöd av Jönköpings kommun, region Jönköpings län och Kulturskolan
Jönköping.