midnight andalusians

Datum
FREDAG 10 MAJ

Tid
18.00

Scen
PYGMÉTEATERN

Pris
250 kr
200 kr (rabatterat pris)

The Midnight Andalusians

Datum
FREDAG 10 MAJ

Tid
18:00

Scen
PYGMÉTEATERN

Pris
250 kr
200 kr (rabatterat pris)

Säsongen avslutas med storfokus på musik, denna gång signerad Afra Rubino. The Midnight Andalusians är en konsert med flamencogitarr och stråkkvartett där flamencorytmer blandas med vilda improvisationer, dåtid blir nutid i svängande barocktoner och norr blir syd när midnattssolen möter Andalusiens natt.

Sofia Högstadius – violin, Sara Nilsson – violin, Agnes Högberg – viola och Emma Augustsson – cello.

Afra Rubino – gitarr

I husbandet: Irene Pelayo Lind, Pia Del Norte.

Gästartist: Dansaren Ann Sehlstedt ”La Pantera” (Jönköping 1979) började i unga år med klassisk balett, jazz och modern och nutida dans. Som 13- åring hon kom i kontakt med flamencon och resten är historia! Idag är hon en av nordens mest framstående dansare och flamencopedagoger.

Flamencogitarristen Afra Rubino är initiativtagare till The Midnight Andalusians och agerar kapellmästare och komponist. Projektet har utvecklats tillsammans med violinisterna Sofia Högstadius och Sara Nilsson, violasten Agnes Högberg och cellisten Emma Augustsson.

Musiken är för den som älskar traditionsmusik av alla slag, för den som älskar klassisk musik, för den som älskar kulturkrockar och kulturkramar och den som vill uppleva flamenco på ett helt unikt sätt.

Läs mer om projektet här –> The Midnight Andalusians