midnight andalusians

Datum
FREDAG 10 MAJ

Tid
18.00

Scen
PYGMÉTEATERN

Pris
250 kr
200 kr (rabatterat pris)

The Midnight Andalusians

Datum
FREDAG 10 MAJ

Tid
18:00

Scen
PYGMÉTEATERN

Pris
250 kr
200 kr (rabatterat pris)

Säsongen avslutas med storfokus på musik, denna gång signerad Afra Rubino. The Midnight Andalusians är en konsert med flamencogitarr och stråkkvartett där flamencorytmer blandas med vilda improvisationer, dåtid blir nutid i svängande barocktoner och norr blir syd när midnattssolen möter Andalusiens natt. En ensemble med några av Sveriges absoluta toppmusiker intar scenen för en konsertupplevelse utöver det vanliga. Det blir särskilt spännande när ensemblen möter husbandet i ett tablao-set!

Ensemblen ställer sig frågan: Vad är egentligen en Fandango? Kanske är det meningen med livet självt! För ”den som inte dansar, den stapplar sig fram”, som den spanska satirtidningen El Zurriago skrev 1821. Med de ledorden vill de få hela rummet att gunga i 12-takt såsom flamencon gjort i många hundratals år!

Flamencogitarristen Afra Rubino är initiativtagare till The Midnight Andalusians och agerar kapellmästare och komponist. Projektet har utvecklats tillsammans med violinisterna Sofia Högstadius och Sara Nilsson, violasten Agnes Högberg och cellisten Emma Augustsson.

Musiken är för den som älskar traditionsmusik av alla slag, för den som älskar klassisk musik, för den som älskar kulturkrockar och kulturkramar och den som vill uppleva flamenco på ett helt unikt sätt.

Läs mer om projektet här –> The Midnight Andalusians