Aktuellt

Vill du få vårt nyhetsbrev och bli uppdaterad om våra event direkt i mejlen? Klicka här!

Foto: Amanda Lindgren

24 SEPT 2023

LUND

Flamenco All-Stars @ Lunds Kommun

Höstens galnaste flamencocrossover-akt gästar Boklunden i Lunds Kommun! En föreställning för alla åldrar: Barberaren i Sevilla – den äkta flamencopantomim-versionen! Foto: Amanda Lindgren

23 FEB 2024

Med stor kärlek för den traditionella flamencon bjuder de nordiska giganterna Pepita & Andrée på en intim flamencokonsert, för att sedan möta dansaren Tina Wezelius Grebacken och husbandet Tres de Corazones. Foto: Ole V. Wagner

22 MARS 2024

FlamencoFredag är tillbaka på Medelhavsmuseet med djupdykningar i flamencotraditionens vinklar och vrår!

En av flamencons hemligare byggstenar är den sefardiska musiktraditionen. Upplev Irene Pelayo Linds och Afra Rubinos flamencotolkningar av kvinnornas sefardiska sånge.

12 APRIL 2024

Vårens program fortsätter i recital-anda när den karismatiske sångaren Juan Murube från Sevilla och gitarristen Yannick Corre möts i Stockholm – för första gången i duoformat!

I andra set blir det dans då duon möter Pia ”Del Norte”.

25 NOV 2023

Javi Aguilar & Sara Holgado, m. Afra Rubino
LUND

Flamenco All-Stars @ Lunds Kommun

Från Sevillas vibrerande tablaoscen kommer Javi Aguilar och Sara Holgado för att framträda med gitarristen Afra Rubino på Kulturhuset Trycket (Lunds Kommun).

10 MAJ 2024

Säsongen avslutas också med storfokus på musik, denna gång signerad Afra Rubino. The Midnight Andalusians är en konsert med flamencogitarr och stråkkvartett där kvartetten består av folk- och improvisationsmusiker!

I andra set möter ensamblen dans med husbandet i ett tablao-format!

17 DEC 2023

LUND

Flamenco All-Stars @ Lunds Kommun

Vi avslutar säsongen i Lund med ett härligt julprogram för tredje året i rad.  Kanske något för er som tröttnat på svenska julsånger om tomtar och troll? Foto: Amanda Lindgren

Mer

Våren 2024: Recital-säsongen!

Våren 2024 präglas av kärleken till musiken. Vi har samlat en säsong med både inhemska och internationella gäster som utmärker sig särskilt i sin musikaliska gärning. Från kärlek till det mest traditionella, via flamencons sefardiska influenser, till friare uttryck med flamenco som gemensam nämnare.

Vi är glada att åter samarbeta med Medelhavsmuseet i en djupdykning i flamencons sefardiska rötter och med Oslo International Flamenco Festival för att få höra en av flamencovärldens mest karismatiska sångare!

recital flamenco

Deras respektive modersmål är finska, spanska och italienska. En sminkar sig med vinylhandskar, den andra sover alltid med sidenscarf och den tredje är besatt av en viss typ av grön som hon tror bringar lycka. Tillsammans är de ”Tres de Corazones”.

Dyk djupare in i flamencons fascinerande värld genom att lyssna på begåvade flamencoartisters rötter och berättelser.
Först ut i andra säsongen får du kliva in i sångerskan Safoura Safavis flamencovälrld.
Du hittar vår poddserie på Spotify och Acast (trailer på YouTube av Amanda Lindgren).
 
Are you a professionally active flamenco artist and would like to propose your work to be a part of the FlamencoFredag fallprogram 2022?
 
Please send your proposal to hej@flamencofredag.se befor April 10th 2022.

Stöd FlamencoFredag

Vill du stödja FlamencoFredag och vårt arbete med att sprida högkvalitativ och nära flamenco i Sverige? SWISHA en gåva till 123 440 1634.

Få vårt Nyhetsbrev